Reklama
 
Blog | Patrik Joura

Ono to nebude tak hrozný

J´ai pas problem, j´ai la peau douce, dans mon bain de mousse et caetera. No prostě nádhera a je to pravda a má to tak být. Nemám žádný problém a strašně se těším na zítřejší den, kdyby pro nic, tak už jen proto, že budu pokračovat ve zlepšování mojí francouzštiny a podívám se na film L´etidiente – Studentka. Sophie Marceau a Vincent Lindon v něm zahráli famózně. Nakonec to určitě nevydržím a přepnu na český dabing, protože ten je v některých pasážích tak podařený, že překonává originál. Český dabing je prostě nejlepší. Občas je to jako mít dva různé filmy a oba často velmi dobré. Bude sobota ráno a já budu uvažovat o tom, kterou knihu si vezmu k ranní kávě v mojí oblíbené kavárně. Je to super, že mají otevřeno už od devíti. Pak se rozmyslím, kterou zmrzlinu si koupím. Dělají teď veganské zmrzliny, proti kterým je ambrozie jen jako metadon k heroinu. Čokoládovou? Vanilkovou? Kdyby se mi někam chtělo, třeba do lesa, tak si zajedu na výlet. Ó, jak já miluji les, to ticho, a navíc je teď už teplo a slunečno a les začíná být cítit po lese, jak opadá zima. Strašně se těším, až si s nějakou skvělou hudbou zaběhám, třeba s Angels and Airways. Nezaškodí si pak bez námahy objednat nějaké super jídlo. Prostě objednám, na co mám chuť, můj mlsný jazyk si zítra opět přijde na své. Pak bych mohl chvilku pracovat, já tak miluji moji práci, není to ani práce, je to spíš zábava.

A pak mě napadne Ukrajina a já si pomyslím, že to nebude tak hrozný. Putin si vezme Ukrajinu, s tím dnes už stejně nikdo nic nenadělá. Diplomacie selhala, ministerstva zahraničí všech zemí, styďte se a nesvádějte svá selhání na jiné. Když to dopadne dobře, Putin odstraní tamní představitele a nahradí je svými loutkami. S trochou štěstí území nebude okupovat a spokojí se s tím. NATO nenapadne, protože by prohrál. A lidi se s tím naučí žít a Evropa bude vstřícná k uprchlíkům, vždyť jsou to skoro sousedé a třeba pro Slovensko sousedé přímí. A svět půjde dál. V novém gardu, ale ve světě se gard prostě mění, tak to prostě chodí. Diplomacie dělá chyby, bohužel, ale nejde s tím nic dělat, protože Rusko je hold jaderná velmoc. Zároveň ale není pitomé a ví, že spousta státu NATO rovněž. Soustředil bych se jen na to pomoct lidem, kteří k nám případně přijdou začít nový život.

A kdybych byl diplomat uvažoval bych nikoli nad tím, jak hrozivé dám Rusku sankce, ale nad tím, jak zařídit, aby se Putin stáhnul a při tom si zachoval tvář před světem. Jde mu o to totiž celou dobu, jde mu o Respekt. Nikdo mu ho nedal a nechtěl dát, tak si ho bohužel vydobyl. Když by se přišlo na to, jak mu jej dát, možná by se stal i zázrak.

Ono to nebude tak hrozný

Reklama