Reklama
 
Blog | Patrik Joura

Fake news Donalda Trumpa

Prezident USA Donald Trump přitvrdil v posledních dnech svoji rétoriku vůči novinářům a zdá se, že zvláště pak proti cituji: „nepřátelům lidu“ ze CNN. To by nemuselo v dnešních USA být nic až tak zvláštního, i tamní politika hledá své nové dno a zdá se, že z „finding new low“ se pomalu stává národní sport i v jiných zemích. Pevně věřím, že by nějaký osvícený Čech takový sport mohl navrhnout na následující letní, ale snad i zimní olympijské hry a jsem přesvědčen, že bychom se již od počátku nového sportu zařadili na špičku. Hrdě bychom reprezentovali třeba v disciplíně nadávek na novináře, ale věřím, že by vysoko nevisely ani medaile za sprostá slovíčka na veřejnosti. Jenže v disciplíně vulgarit za zavřenými dveřmi a sem by patřily i SMS nebo tajné nahrávky, bychom na sebe měli být právem hrdi také, měli bychom si proč věřit. Prostě škoda, že olympijské hry jsou takové fake news, že nenechají prezidenta USA soutěžit a vyhrávat, protože to on je, jednoduše skvělý. Z celého srdce pokaždé, když si pouštím tisková prohlášení, debaty nebo volební klání, kde pan prezident Trump říká, že on je vítěz, souhlasím s ním, i když jsem hrdý na Moji zemi, a proto přivírám jedno oko.

Třeba právě ještě před několika hodinami prezident Donald Trump odejmul akreditaci novináři, tuším, že se jmenoval Jim Acosta a to proto, že trval na zodpovězení svojí otázky a nazval ho odpudivou osobou. No samozřejmě, já se pana Trumpa musím zastat, vždyť je odpudivé a nehorázné pokládat nepříjemné otázky a navíc, nenechat se odbýt odpovědí v případě jeho novinářské kolegyně, že její otázky jsou stupidní a žádat odpovědi dál? No fuj. Pan prezident si přeje úplně jiný typ otázek, například mě napadá moje otázka, kterou bych položil já, ne jako novináři ze CNN, od těch, jak trefně pan prezident říká, lůzrů: „ Pane prezidente, chtěl jsem se zeptat, kdy jste poprvé zjistil, že jste nejlepší a nejkrásnější bílý muž?“

Počkat, no to snad ne. Prezidentování Donalda Trumpa není reality show? My nemůžeme neposlat hlasy, aby šel z vily pryč, kdyby nás to přestalo bavit?

Reklama